tisdag 21 juni 2011

Midsommar


Eftersom jag inte äter sill brukar jag alltid hitta på nått annat "skoj" till midsommarlunchen. Den här tårtan hittade jag i senaste Buffe'. Tycker den låter kanongod!


Lax och romtårta

Ingredienser

FYLLNING


  1. Smält smöret. Skär brödet i bitar. Mixa det i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt det smälta smöret under mixning.
  2. Tryck ut blandningen på bottnen i en plastfolieklädd form, ca 24 cm i diameter.
  3. Ställ i kylen ca 2 timmar.
  4. Skär den kallrökta laxen i mindre bitar. Ta bort ev skinn från den varmrökta laxen och mosa den med gaffel. Rör ihop båda laxsorterna, dill, rom, majonnäs, crème fraiche och 1 krm peppar.
  5. Lyft upp brödbottnen och ta bort plasten. Lägg bottnen på ett fat. Bred ut fyllningen på brödbottnen. Ställ i kylen fram till servering.
  6. Garnera med finhackad rödlök och dill precis före servering.




Glad Midsommar!

Inga kommentarer: